O NÁS

 

Historie oddílu

Fotogalerie

Akce 2007

Akce 2008

Akce 2009

Akce 2010

Akce 2011

Akce 2012

Akce 2013

Uskutečněné akce

Kontakty

Kniha návštěv

 

ODDÍL

 

Zabal si...

Přihlášky

 

"PEPÍK"

 

Kilometráž

Uzly

Morseovka

Značky - vodácké

Značky - turistické

Zpěvník

 

UŽITEČNÉ

 

DDM MB

Pádlo

Raft

Vodák SaS

Mapy.cz

Počasí

ČHMÚ meteoradar

Jízdní řády

Český ráj

 

RŮZNÉ

 

O Mexiku

Česko-španělský slovníček

 

HOME
     
  Akce 2010  
 

 

 

Bezdědice - vánoční těšení

 

10.-12.12.2010

 

  

 

Ahoj vodáci, zveme Vás na předvánoční víkend v Bezdědicích, kde to ale bude trochu naruby a bez dárků. Ale na Vánoce se stejně budeme těšit a připravovat... budeme pracovat na výzdobě pro loděnici, budeme péct perníčky na besídku, mezitím budeme hrát hry a samozřejmě se půjdeme podívat po okolí a v sobotu i na výlet na Kokořínsko. A taky si budeme vařit nějaká dobrá jídla... A abychom si také trochu odpočinuli, je připravena projekce vodáckých fotek z let minulých a trochu ochutnávka z vodáckých výletů do zahraničí. Taky se tak těšíte jako my? Tak se nezapomeňte přihlásit do 2. 12. 2010 u paní Hamáčkové na DDM.


Podrobnosti


- k ubytování: budova DDM v Bezdědicích je po zásadní modernizaci, najdeme zde ubytování pro cca 26 lidí, společenskou místnost, vybavenou kuchyni, WC a sprchy... veškerý komfort. Pro pobyt na základně Vám postačí pohodlné domácí oblečení a přezuvky. Oddělené ložnice jsou vybaveny palandami a přikrývkami, není tedy třeba spacáků.


- ke stravování: budeme si sami vařit -  dostanete 5 jídel denně a je zajištěn i pitný režim na celý víkend. Nikde v nejbližším okolí základny není možné si nic koupit


- k programu: krom pobytu a her uvnitř budovy podnikneme procházku do okolí a jeden půldenní výlet, cca 8 km. Je tedy dobré si vzít vhodné oblečení a obuv pro tento čas a aktuální  počasí! Na této akci se nebudou rozdávat dárky - to si užijeme na poslední letošní schůzce o týden později - ale budeme si péct vánoční perníčky: nezapomeňte si proto přibalit svoje oblíbená vánoční vykrajovátka (a jejich seznam :o)) ). Budeme chystat výzdobu do loděnice...  Pokud někdo hraje na nějaký hudební nástroj, vezměte si ho s sebou. Pokud někdo hraje na klavír, vezměte si noty, klavír je na základně.


Pokud budete mít další otázky, pište na
OddilDelfin@seznam.cz a nebo volejte 723708832 Vanda
K odjezdu si pak nezapomeňte vzít kartičku pojištěnce!
A jedno upozornění na závěr - vzhledem k využití budovy je na této akci minimální počet pro uskutečnění 10 dětí, tak honem na DDM se přihlásit :o))

Ahoj

Vedoucí
 


 

Kouzlení je hra

 

21.11.2010

 

  

 


 

Tajný výlet

 

6.11.2010

 

  

 


 

Opatovický kanál

 

8.-9.10.2010

 

  

 


 

Poslední prodloužená schůzka na loděnici v tomto školním roce

 

18.-19.6.2010

 

  

 


 

Ploučnice

 

5.6.2010

 

  

 


 

Po Jizeře z Malé Skály do Mnichova Hradiště s bagáží

 

21.-23.5.2010

 

  

 


 

Sázavské pádlo 2010 - ZRUŠENO !!!

 

7.-9.5.2010

 

  

 

Další informace :  

 

Propozice k této akci naleznete na  zavské pádlo 2010 .

 


 

Splutí Úpy a Metuje

 

24.-25.4.2010

 

  

 

Další informace :

 

Informace pro ty, kteří se s námi chystají na vodu poprvé… a opakování pro ty ostatní :o)). Na našich stránkách naleznete seznam doporučených věcí na víkendovou vodáckou akci: www.oddildelfin.wz.cz/zabal_si , který je zde nyní doplněn o naše poznámky

 

barel na věci nebo lodní pytel –  Pozor na těsnost! Takové to“balení“ je ideální v případě, že se spí pod stanem, barel nebo loďák se může nechat pod střechou stanu, ale není nutné ho tolik chránit před vlhkem, případně dávat do stanu, kde zabírá místo  - ideální také na tábor. Pro tuto akci: pokud vlastníte, zabalte dítěti věci do loďáku, na tuto akci není nutné balit do barelu. Klidně tentokrát  využijte i tašku

 

Je vhodné, aby dítě při balení asistovalo, případně si balilo samo pod dohledem, aby vědělo co má s sebou a mohlo ty věci využít a navíc si i své věci pozná, u menších doporučujeme podepsat.

 

·      oblečení do lodě (neopren, pokud nevlastníte, postačí spodní prádlo, tričko, ponožky, šusťáková souprava, kraťasy, čepice – vše co rychle schne a nebude vadit, když se případně ušpiní a poničí. Boty do vody s pevnou špičkou rozhodně ne momentálně moderní CROSky, určitě ne pantofle či sandály, vždy něco, co pevně drží na noze, ideální jsou neoprenové boty!!!

 

·      oblečení (tričko, kalhoty, větrovka (bunda), svetr, spodní prádlo, 2 páry ponožek, pár teplých ponožek, kapesníky, oblečení na spaní, plavky, šátek,  pláštěnka, čepice).

 

·      hygienické potřeby (ručník, mýdlo, kartáček a pasta na zuby, hřeben, krém na opalování, toaletní papír).

 

·      obuv (pevná obuv – vhodná na vycházky i do vlhka, příp. další boty dle počasí)

 

·      ostatní (kapesné, brýle proti slunci, šití, zápisník, tužka, ig. sáčky na věci, svíčka, baterka, KPZ (knoflík, zav. špendlík, jehla a nit, guma, sirky, ...), čistý hadr 1x1 m, provázek 5m, láhev na pití, ešus, lžíce, hrnek, spací pytel, celta nebo igelit 2x2m nebo velký igelitový pytel, nůž, otvírák na konzervy, karimatka, speciální léky (informovat vedoucí, nejlépe připravit do sáčku se jménem a s popisem užívání a při odjezdu předat přímo vedoucímu), hra, přípravek na odpuzování hmyzu).

 

·      Strava  dle vlastního uvážení a zkušeností, můžete se domluvit ve skupinkách, co budete vařit. Polévka, konzervy, sýry.... Na většině akcí je možné alespoň jedno jídlo si dát v nějaké restauraci. Pozor na uzeniny – nutná rychlá konzumace. (Žádáme rodiče, aby informovali vedoucí, že děti dostaly uzeninu na opečení – Děkujeme)

 

!!! informace o možnosti opékání na ohni zde budou ještě doplněny. Ze zkušeností doporučujeme z teplých variant nudlové polévky či těstoviny na zalití horkou vodou – rychlá příprava, minimum nároků na délku vaření. Konzervy.  Místo uzenin paštiky, vakuově balený tvrdý salám, sýr. Nezapomeňte na čaj (sáčky/instantní) a případně cukr. Vše balit do plastu, ne do skla. Sušenky :o)). Chipsy a sušenky co se rády drobí a roztékají z praktických důvodů nedoporučujeme – při převozu může dojít k jejich poškození a  znehodnocení obsahu zavazadla…

 

Tato akce je specifická možností využití kuchyňky, zde se musí vystřídat při ohřívání či vaření všichni účastníci, proto volte prosím raději výše uvedené polotovary. Pokud pojedeme na akci, kde se spí v kempu a každý má přibalen malý vařič – lihový či plynový - a může si uvařit sám, pak lze zvolit i polotovary, tzv. 8 –mi minutové – sypou se obvykle do studené vody a musí projít cca 10 min varem.

 

·      na vlastní riziko (hodinky, přívěsky, fotoaparát, mobil) – nedoporučujeme

 

·      Kartičku zdravotní pojišťovny předat u odjezdu vedoucímu

 

·      Děti do 12-ti let autosedačku nebo podsedák

 

Pokud jste zde nějakou informaci nenalezli, napište nám e-mail, případně zavolejte.

 

Ahoooj

 


 

Pracovní prodloužená schůzka na loděnici v Bakově

 

26.-27.3.2010

 

 


 

Lyžovačka v Orličkách

 

5.-7.3.2010

 

  

 


 

Výlet do iQparku

 

6.2.2010