O NÁS

 

Historie oddílu

Fotogalerie

Akce 2007

Akce 2008

Akce 2009

Akce 2010

Akce 2011

Akce 2012

Akce 2013

Uskutečněné akce

Kontakty

Kniha návštěv

 

ODDÍL

 

Zabal si...

Přihlášky

 

"PEPÍK"

 

Kilometráž

Uzly

Morseovka

Značky - vodácké

Značky - turistické

Zpěvník

 

UŽITEČNÉ

 

DDM MB

Pádlo

Raft

Vodák SaS

Mapy.cz

Počasí

ČHMÚ meteoradar

Jízdní řády

Český ráj

 

RŮZNÉ

 

O Mexiku

Česko-španělský slovníček

 

HOME
     
  Akce 2007  
 

 

 

Vánoce ve Vítkovicích

 

14. - 16.12.2007

 

  

 


 

 

Koupání v aquaparku Babylon

 

16.11.2007

 

   

 


 

 

Expedice Elefant

 

25.10. – 28.10.2007

 

   

 

K odjezdu s sebou vezměte/ doporučujeme vzít:  vhodné oblečení na turistiku s ohledem na předpokládané počasí (počítejte s pobytem v horách, kde může být o nějaký stupeň chladněji), turistickou obuv (případně dvoje tenisky), přezůvky, společenskou hru, kapesné, užívané léky (před odjezdem o nich informujte vedoucí), vhodný batoh na celodenní turistiku, pláštěnku.

Nezapomeňte kartičku zdravotní pojišťovny!

Nezapomeňte si vzít cestovní pas, pokud jej vlastníte (když se sejdeme všichni s CP, může se stát, že na naší expedici překročíme hranici s Polskem)

Strava je zajištěna plnou penzí v místě ubytování / na celodenní výlet balíčkem /

Platby budou vybírány při odjezdu

Aktuální informace (nejen k tomuto výletu) najdete vždy na našich internetových stránkách www.oddildelfin.wz.cz.

 

Vanda

 

POZOR !!! Nové informace !!!

Novinka v programu expedice - na naší výpravě budeme hledat ukryté poklady pomocí satelitní navigace !

Nezapomeňte si sebou vzít cestoví pas, baterku nebo čelovku, přezůvky na chatu a teplé oblečení.

 


 

 

Teplá – Střela

 

15.9. – 16.9.2007

 

Protože se tato akce koná pouze jednou ročně a to v září, jinak jsou uvedené řeky sjízdné pouze po vydatných deštích nebo brzy z jara, náš VTO Delfín se této akce již spoustu let neúčastní. Je to dáno asi tím, že v září teprve začíná naše společná oddílová činnost, přibude pár nových členů a vedoucí se zaměřují spíše na seznámení a začlenění nováčků k již zkušenějším vodákům. Ne všichni Delfíni jsou na tuto akci dostatečně vodácky zkušení, navíc je nutné se předem přihlásit, jelikož kapacita lodí je omezena.

Jenže po vašem úspěchu na „Sázavském pádle“ jsme se rozhodli udělat změnu. Budete-li mít zájem a nedojde-li k nějakým nepředvídaným změnám, zúčastníme se letos ČPV Teplá a ČPV Střela ve dnech 15.-16.9.2007.

 

Obě říčky se vyznačují poměrně úzkým korytem, pěkným proudem se spoustou peřejek a stupňů, dalších překážek v podobě padlých stromů a nízkých lávek. Celkově bych je obě hodnotil asi na WWII. V některých místech se jen velice obtížně zastavuje! Účast na této akci je spíše pro zkušenější vodáky, takže není vyloučeno, že některé případné zájemce nebude možné na tuto akci vzít. V obou případech se jedná o závody ČPV a je vypsána i kategorie mládež (11-15 let), takže se nejedná pouze o dětské závody jako na Sázavě. Teplou je možné sjet i mimo závod a vlastně jen využít zvýšeného průtoku. Na Střele není volné splutí umožněno vůbec, takže se k závodům musíme oficiálně přihlásit. Pak už záleží na nás, jakým způsobem trať sjedeme. Úsek je dlouhý cca 17 km a je na něm 15 branek.  Předběžná cena za zájezd na tuto akci je 400,- Kč a bude upřesněna v září.

Takže kdo bude mít zájem, odevzdá mi osobně nebo pošle mailem do 29.6. předběžnou přihlášku z webu. Na základě těchto přihlášek přepíšu vaše jména do oficiální přihlášky ČPV, kde musí vaši účast podepsat rodiče. K tomu by došlo před odjezdem na tábor. Akce je určena pouze pro členy VTO Delfín.

Mějte se krásně, v klidu si to rozmyslete a když to vyjde, tak tam v září pojedeme!

 

Hombre

 

POZOR !!! Nové informace !!!

Přihlášku je možné vyzvednout, vyplnit a odevzdat i u Vandy do 14.8.2007.
Předběžně přihlášeni jsou: Roman, Tomáš, Jana Asz., Bětka, Verča a Michal. Pokud by měl ještě někdo zájem nebo někdo z uvedených věděl, že nepojede, ať se ozve co nejdříve.

 


 

 

Perly slovenských řek

 

30.6.-14.7. 2007

 

Vybrané turistické cíle: MALÁ FATRA, NÍZKÉ TATRY

Trasa vodáckého putování:
ORAVA: Oravský Podzámok - soutok s Váhem
VÁH: Králova Lehota - Lipt. Mikuláš; Kraľovany - Strečno
HRON: Polomka - Iliaš

Základní náplň tábora:
Turisticko – vodácký tábor se zaměřením na rozvoj vodáckých znalostí a pěší turistiky a na poznávání jiných vodácko-turistických lokalit. V plánu tábora je zahrnuto splutí vybraných částí řek Oravy, Váhu a Hronu v kombinaci s několika turistickými cíly v okolí. Účastníci tábora se podílejí na přípravě stravy. K našemu pobytu patří také hry a soutěže, večery u táboráků, návštěvy historických památek a další zajímavé činnosti. Tábor je vhodný pro děti a mládež od 10 do 16 let (mladší děti je možné přihlásit pouze po konzultaci s hl. vedoucím s ohledem na jejich fyzickou zdatnost). Účastníci musí umět plavat.

Doprava osob a materiálu - osobní auto (2x Tranzit DDM, příp. soukromé vozidlo)

Ubytování - vodácká tábořiště, turistické chaty, putování turistické stany, spaní ve vlastních spacích pytlích

Seznam věcí na tábor bude předán na informativní schůzce začátkem června. Cena zahrnuje: dopravu, ubytování, stravování + pitný režim, vstupné do vybraných objektů. Cena nezahrnuje: cestovní připojištění.

Nutné: Vlastní spacák, karimatka, lodní pytel nebo barel na přepravu věcí na vodě, turistické boty, cestovní doklady.

Přípravný tým: Petr Motl, František Pavlíček, Vanda Hozáková

 

 

informace rodičům

 

 Husova 201,  Mladá Boleslav  Tel.: 326323281

turisticko-vodácký oddíl Delfín  hl.vedoucí: Petr Motl, tel: 775235954

 

Začátek tábora je v sobotu 30. června v 8,30h. u loděnice na Krásné Louce v Mladé Boleslavi a konec v sobotu 14. července tamtéž, přibližně kolem 19,00h. Tábor začíná přesunem na Slovensko do oblasti Oravy, kde budeme využívat vodácké a turistické cíle v uvedené oblasti. Přibližně v polovině tábora se přesuneme do oblasti Liptova, kde máme vybráno několik vodácko-turistických míst. Do této doby budeme ubytování vždy na jednom místě a k výletům a vybraným úsekům řek budeme dojíždět. Závěr tábora je naplněn pětidenním putováním po řece Hronu. Trasu vybraných cílů je možno upravit vzhledem k fyzickým možnostem dětí a v závislosti na stavu vody a počasí. Tábor je zaměřen na zvládnutí základních zásad a rozvoj znalostí vodní i pěší turistiky. Délka denních tras je naplánována úměrně fyzické kondici účastníků tábora. Děti si osvojí a procvičí dovednosti pro táboření a pobyt v přírodě. V programu jsou dále zahrnuty dny volna, naplněné táborovými činnostmi (hry, koupání, výlety…), návštěvy historických památek apod. Ubytování je naplánováno do vodáckých tábořišť a kempů podél řeky, případně do předem zajištěných objektů (Orava). Spí se ve stanech ve vlastních spacích pytlích. V ceně tábora je zahrnuto stravování, ubytování, doprava osob,  materiálu, a vstupné. O děti se v průběhu tábora stará dostatek kvalifikovaných a zkušených pracovníků.  

Nedoporučujeme dětem na tábor dávat cenné věci (přehrávače, mobilní telefony, drahé hodinky, řetízky apod. Za případnou ztrátu těchto věcí vedoucí nenesou odpovědnost.) Děti nepotřebují ani zbytečně drahé oblečení.

 

Pro plavbu používáme plastové a laminátové dvoumístné lodě typu kanoe. Stany a vodácké vybavení zajišťujeme. Spacák, karimatku a vhodné zavazadlo (barel, lodní vak) na osobní věci mají děti vlastní. Osobní věci se vezou v lodích, táborový materiál, spacáky a karimatky jsou přepravovány v doprovodném vozidle. Při odjezdu mají účastníci osobní věci zabalené v lodním vaku nebo batohu. Protože se barely vezou v lodích musí být prázdné! Děti mladší 12-ti let musí mít autosedačku nebo podsedák. Doporučujeme rodičům uzavřít dětem cestovní připojištění, pro případ neočekávaných léčebných výloh (bolesti zubů, případně další ošetření, která nejsou v zahraničí hrazena ze zdravotního pojištění).

Děti musí umět plavat! Pro účast na táboře není nutná znalost plavby na lodi.

 

 

Informační schůzka rodičů

 

 

Informační schůzka rodičů k táboru „Perly slovenských řek“ se uskuteční 8.6.2007 v 17:30 u loděnice na Krásné Louce. Schůzka není povinná, na případné dotazy odpovím i elektronicky. Zdůraznit chci zejména dobré turistické boty a bundu – šusťákovku, která alespoň trochu ochrání před větrem a deštěm, půjdeme i do hor. Dále bych rád doporučil uzavřít cestovní připojištění a připomenul, zda mají děti potřebné cestovní doklady.

A jelikož to máme letos trochu dál na přepravu, dejte dětem svačinu na cestu, ať se nemusíme příliš zdržovat vykládáním zásob a přípravou jídla při cestě na Slovensko.

 

Petr Motl

 


 

 

Kino - SHREK 3

 

28.6. 2007

 

 

      

 

 


 

 

Na kole Českým rájem

 

16.6.-17.6. 2007

 

   

 

Co nás čeká:

Překvapením výpravy je nocování v tee-pee !!! POZOR je zajištěno pro prvních 9 závazně přihlášených !!! Omezeno kapacitou tee-pee! Pro ostatní jsou zajištěny stany.

Ujedeme cca 43 km/den – rozděleno do celého dne + cestou navštívíme Valečov (s prohlídkou), Kost (bez prohlídky hradu), Nebákov (koupání), přespíme v kempu pod Troskami, kde je možnost využití teplé sprchy za 20,- Kč. V neděli Trosky (prohlídka), Věžák (koupání), Hrubá Skála (zastávka), Drhleny (koupání). Cesta je plánována převážně po silnicích 3. třídy a po zpevněných lesních a polních cestách. Doporučujeme kola typu trek nebo horská.

 

K odjezdu s sebou vezměte:  na kolo batůžek se svačinou, pití, peníze, plavky, malý ručník. Oblečení na kolo zvolte podle aktuálního stavu počasí. Věci a oblečení na večer do kempu, tzn: spacák, karimatku, jídlo na večer a druhý den zabalte do batohu nebo tašky – poveze doprovodné auto, které přijede až večer do kempu. Nebude nás následovat celý den!!! Cestou budeme stavět na oběd a občerstvení.

Důležité: cyklistická přilba je POVINNÁ !!!

Nezapomeňte zámek na zabezpečení kola. Nezapomeňte kartičku zdravotní pojišťovny!

 

Náhradní program: v případě nepříznivého počasí bude v pátek 15.6. na schůzce na loděnici vyhlášen náhradní program, odpovídající zhruba pěšímu výletu na oba dny do Českého ráje s přespáním v tee-pee pod Troskami.

 

 


 

 

Ploučnice s překvapením

 

25.5.-27.5. 2007

 

                   

 

Sejdeme se v pátek ve tři na loděnici, naložíme lodě, věci a vyrazíme do Podspálova. Dříve než postavíme stany, nataháme dřevo a další věci, vyrazíme na vodu a zajezdíme si na peřeji. Je to samozřejmě závislé na stavu vody, ale pevně doufám, že bude! A aby toho nebylo málo, můžete si na tento pátek pozvat své rodiče, aby se na vás přijeli podívat. Je to z Boleslavi cca 50km a je to tak nějak nejbližší peřej, kde vás můžou vidět „v akci“. A jako bonus, když už budou vážit tu cestu, aby vás viděli, jim ještě můžete nabídnout možnost vyzkoušet si to na vodě. A pak budou rodiče na vodě a vy budete diváci. Když bude zájem, můžeme si pak všichni společně opéct něco na ohýnku a posedět.

V sobotu se pak po sbalení stanů přesuneme na Ploučnici i když při dobré vodě na Kamenici (ve kterou ovšem při letošním jarním suchu moc nevěřím) můžeme zčeřit vodu i tam. Ploučnici pak pojedeme buď od „průrvy“ nebo z Mimoně. Záleží na stavu vody na Ploučnici a na čase, kdy tam dorazíme. Spát na Ploučnici budeme na „našem“ oblíbeném místě u řeky. Kdo tam již byl, ví a ostatní se nechají překvapit. Jenom upozorňuji, že se tam nedá zajet autem, takže věci na převlečení a svačina do loďáku nebo do barelu, stačí třeba jeden barel do dvojice a ostatní věci zabalit do batohu! Bude se to muset nést na zádech a ještě přebrodit řeku, takže žádné igelitky a věci mimo, že se to již nevešlo a podobně! Také si tam musíme donést vodu, protože tam pitná není, takže doporučuji každý alespoň dvě lahve!

Akce je otevřená pro všechny zájemce z řad členů, přátel a kamarádů VTO – Delfín. Barely a loďáky, jak jsem již uvedl, odhaduji cca 30 litrů na posádku. Jídlo si raději vezměte na celý víkend, protože na Ploučnici asi jen těžko narazíme na nějakou hospůdku.

Na všechny se moc těším a věřím, že akce se vydaří.

 

                                                                                                                    Kamila + Hombre

 


 

 

Sázavské pádlo

 

11.5.-13.5. 2007

 

       

 

Zúčastníme se závodu ve sjezdu v kategorii O Sázavské pádlo: bez rozdílu pohlaví, 4 účastníci ve věku 12-15 let (narození mezi 1.9. 1991 a 11.5. 1995 včetně), 1 účastník skoro 16-18 let (narozen/a mezi 12.5. 1989 a 31.8. 1991 včetně), 1 dospělý účastník (narozen/a 11.5. 1989 a dříve), závodí se na doublekanoích

Kompletní posádka jede závod ve sjezdu na trase Krhanice – Pikovice, kde je připravena povinná technická pasáž.

Pouze dětská část posádky (4 členové) jedou závod všestrannosti  - tzn. plní úkoly v oblastech vodácké teorie a praxe a připravenosti na záludnosti života v přírodě, ve městě, na vsi a v cizině. A pro letoší ročník je okruhem teoretické části: Mexiko jako *země motýlů alkoholiků, *země bodavých rostlin, *země Mayů, *země s bohatou kulturní tradicí, *země vysokých hor, *země mnoha jazyků, *rodiště emigrantů.

 

                                                                   Více informací o Mexiku

 

                                                    Česko - španělský slovníček

 

S sebou potřebuješ: oblečení a náhradní obuv na vodu, spacák, karimatku, pláštěnku, kapesné, jídlo na celý víkend, kartičku zdravotní pojišťovny, další věci dle vlastního uvážení...

 

 


 

 

Kamenice

 

30.4.-1.5. 2007

 

Sejdeme se v pondělí odpoledne na loděnici, naložíme lodě věci a vyrazíme do Podspálova. Postavíme stany, nataháme dřevo, okoukneme vodu a posedíme u ohýnku. V úterý budeme jezdit Kamenici v úseku Jesenný – Podspálov. Můžeme jet minimálně dvakrát, pokud to bude časově možné, třeba to zvládneme i třikrát. Záleží na chuti a stavu vody. Pevně věřím, že vyjde počasí a bude voda. Pokud na Kamenici bude vody málo, určitě vymyslím nějakou náhradní variantu. Akce je otevřená pro všechny zájemce z řad členů VTO – Delfín. Ostatní zájemci po konzultaci. Barely a loďáky necháme doma, auto bude u řeky. Vezmeme jenom asi dva barely na převážení nejnutnějších věcí. Kdo nebude chtít vařit, může si zajít na jídlo do restaurace.

Na všechny se moc těším a věřím, že akce se vydaří.

 

Hombre

 

              

 

 


 

 

Maloskalsko

 

21.4. 2007